Over ons

Onze visie

De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt voor ons werk. De cliënt staat centraal en is onze opdrachtgever. Hij/zij beschikt zo lang mogelijk over de regie over zijn eigen leven. Hij/zij neemt verantwoordelijkheden over zijn of haar eigen leven. Vanuit deze visie wordt het belang onderkend van de cliënt en zijn sociale netwerk. We ondersteunen hierbij de cliënt met zijn toestemming en in samenspraak met familie en relaties. Dit doen we door het inzetten en betrokken van professionals.

Onze missie

Ons doel is het faciliteren van een ondersteuning die zoveel mogelijk aansluit op de leefdomeinen van de cliënten, zodat zij hun leven zoveel als mogelijk op de door hen gewenste wijze kunnen voortzetten. Wij werken klantgericht. Onze hulp- en zorgverlening gaan vanuit de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënt. Deze vormen te allen tijde het uitgangspunt van onze zorg- en hulpverlening.

Team van de Stichting Ruwaard Colors

Teamsleden van onze stichting staan midden in onze samenleving en onderhouden goede relaties met hun cliënten, maatschappelijke instellingen, families, vrienden en kennissen. Het team bestaat uit professionals die minimaal MBO-niveau 3, HBO of wetenschappelijk geschoold zijn. Een teamlid is SKJ gecertificeerd. Deze professionals spreken, onder ander: Arabisch, Somalisch, Farsi, Dari, Pulaar, Frans, Engels en Duits. Het gaat om mensen die jarenlang in de zorg werkzaam zijn. Zij staan garant voor de kwaliteitszorg. Zij functioneren heel goed in teamverband maar ook individueel.

 

We verwachten van onze cliënten een actieve houding om met ons en indien mogelijk alles te doen om zelfredzaam te zijn en te blijven al dan niet met onze ondersteuning.

Amadou Sow

Bestuurder